Moj prvi ‘pacient’ v preizkuševalnici je kanadska čokolada Galerie au chocolat z okusom javorjevega sirupa. Znamka, ki je v Montrealu nastala leta 1985 (istega leta sem se rodila, zato normalno da mora biti dobra ;)), prisega na kakovostne sestavine, lepo embalažo ter ne uporablja konzervansov. Tako je sicer doma ne morete imeti prav dolgo, ampak kdo pa lahko zdrži s čokolado v omari več kot pet minut. Čokolado sem dobila od bratranca, ki je pred kratkim pohajkoval in raziskoval kanadske naravne in betonske znamenitosti.

Okus:

Nežna, drobno hrustljava tekstura, ki traja vse dokler ne poješ celotnega koščka. Čokolado zaznamuje značilen industrijski precej sladek okus z vaniljevo aromo v ospredju, ki pa na koncu pusti prijeten okus in ne tisti moteč grenko pekoč občutek po grlu. Javorjev sirup ni zelo izrazit, čokolada zaradi tega tudi ni lepljiva in se ne prime na zobe. Všeč mi je, da lahko uživaš v vsakem koščku posebej, saj ni tiste vrste čokolada, kjer ne moreš nehati, dokler si v usta ne zbašeš vse tablice in jo v trenutku pozabiš. Bi jo še kupila? Ne bi odhitela po letalsko karto in hop v Kanado po tole rdečo poslastico, a ne bi imela nič proti, če bi se z njo še kdaj sladkala.

Oblika:

Odeta v značilne kanadske barve in vzorcem javorjevega lista že na daleč odraža državo njenega izvora. Enostavna in elegantna podoba s pravo mero barv, ki izstopajo. Meni je všeč, saj ne maram kričečih, svetlečih in nakičenih, ravno prav pa je ravno dovolj pisana, da jo opaziš. Zanimiva je njena teža, saj ni v 100 gramski obliki kot večina čokoladnih tablic, ampak 95 gramski. Videz čokolade ni nič kaj posebnega, na koščkih, ki se lepo in pravilno lomijo, je vtisnjen črtast vzorec.

Ocena: 3