ČOKOLADA: Lucifer Chocolate Whiskey Truffle

OBLIKA: Slovenska opevana znamka čokolatinov in čokoladnih ploščic, ki nastaja v Velenju, v svojem pestrem naboru ponuja elegantne praline, s katerimi lahko resnično narediš vtis na taščo, poslovnega partnerja ali kot sama moža. Lično zapakirane praline, ki vsebujejo viski in so namenjene bolj zahtevnim ljubiteljem čokolade, sem mu kupila za valentinovo. V črno beli ozki škatlici je v eni vrsti zloženih osem pralin, posutih s svetlikajočim drobnim zlatim prahom. Prefinjenost dopolnjuje 3D tekstura na pokrovu škatlice ter minimalističen grafični dizajn. Všečno, elegantno in moderno. Prvi vtis? Uauu!

IMG_2754_2

IMG_2737_2

OKUS: Drugi vtis? Hmmm… Če sem iskrena, sem mislila, da bom pisala o hudičevo dobri čokoladi, ampak sem se krepko motila. Ne le da je kar precej draga (8 pralin za skoraj 10 evrov), kar je zaradi viskija sicer kar razumljivo, ampak tudi precej povprečna. Ko sem v na videz svetlečo pralino s polnimi usti sline in velikimi očmi zagrizla, sem bila razočarana. Čokolada, v kateri se skriva krema z okusom viskija, me je popeljala v preteklost. V čas moje mladosti in čas takrat popularne bonboniere Mon Chéri, ki še danes v poplavi čokoladnih novitet vztrajno zaseda mesto na trgovinskih policah in v pletenih košarah upokojnih Mick in Ljubic. A z eno razliko, in sicer, da tekočo sredino likerja češnjevega okusa nadomešča pariška ganache žametna krema, narejena iz smetane in čokolade s subtilnim okusom alkohola.

IMG_2768_2

Viski sicer uživam redko, še najbolj mi je prija v kombinaciji z brusničnim sokom, a ga vseeno hitro prepoznam. V teh pralinah je alkoholni okus sicer kar prevladujoč (8,7 %), a če bi čokolado preizkušala s prevezo preko očes, ne bi nikoli uganila, da gre za viski. Moj mož, ki viski pozna bolje kot jaz, je prav tako okus povezal z omenjeno italijansko bonboniero s češnjico na embalaži. Nimam podatka, za kakšno vrsto viskija gre, kar pa je ključno. Če bi bil viski kakovostnejši, bi bil okus boljši, izrazitejši. Ne morem reči, da praline niso dobre, vendar poslovnim partnerjem in svoji boljši polovici raje kupite kaj drugega, za taščo pa bo tole čisto okej :)))

OCENA: 3/5