Odkar pomnim moj odnos do čokolade spominja na najbolj pocukrano ljubezensko zgodbo. Nekateri obožujejo domače živali, jaz čokolado. Spet drugi navsezgodaj zjutraj sanjajo o perfektno umešanih jajčkah in popečeni slanini, jaz o čokoladi. Ne spomnim se, kdaj je minil dan, ko nisem pojedla čisto nič čokoladnega, če ne drugega, sem si v pomanjkanju koščka v usta zbasala čokolado za kuhanje. Zasvojena? Pa še kako! Ne le s samo potrebo po sladkem, temveč z odkrivanjem vedno novih različic. Sem ena tistih, ki ne prisega le na veliko čokolado z lešniki in vijolično kravco, ampak se razveselim vsakič, ko ugotovim da so čokolado poparčkali z nepričakovanimi in nenavadnimi sestavinami. Obožujem belo čokolado, malce manjkrat se mi po grlu pocedi ‘zdrava’ temna čokolada, vse raje imam tudi nesramno dobre čokoladne torte, ki so se mi včasih upirale. Edina sestavina, ki me ni osvojila, je kokos, ampak to je zgodba za kdaj drugič. A brez skrbi, vseeno ga bom uvrstila na moj to taste seznam. Vse za ta blog, ki je rezultat moje ljubezni do pisane besede in čokolade. Za pisanje bloga sem se odločila, ker po dvomesečni porodniški že pogrešam novinarsko škrebljanje po tipkovnici, ker obožujem nove izzive in ker bom tako lahko vsak dan brez skrbi in slabe vesti pojedla vsaj en košček čokolade. No, glede tega enega koščka nisem tako zelo prepričana …

Moj namen ni (zgolj) basanje s čokolado v stilu mladega fantiča iz filma Matilda, ampak načrtno odkrivanje kakovostne čokolade ter slaščic narejenih iz te sladke pregrehe vse z namenom, da vam tega ne bo treba (tudi zavoljo nekaj kilc in obročkov okrog pasu). Med mojim odkrivanjem dobrot od vsepovsod pa v prvi vrsti ne bodo čokolade, ki se jih dobi za vsakim ovinkom in v trgovinah, kjer poleg poceni čokolade dobiš še vse od samsvojmojster pribora in smučarske opreme, vrtnih palčkov ter kuhinjskih aparatov dvomljive kakovosti. Želim odkriti in deliti katera čokolada sodi v sam svetovni vrh, kako in od kje izhaja, kako jo izdelujejo, resnico o tem ali tako zelo redi ali je celo zdrava.

Na blogu bom z vami delila spoznanja in ocene o čokoladnih tablicah in njenih različicah (tu pa tam se ne bom mogla upreti sladoledom, tortam in ostalih čokoladnim bombam), moja potovanja po svetu bom združila z obiskom čokoladnic in čokoladnih ateljejev, vmes pobrskala za novimi zanimivostmi ter se pofočkala na sejmih, razstavah in drugih čokoladno kulinaričnih dogodkih. Vem, lahko bi kreirala slaščice tudi sama, a ker moja domišljija za peko slaščic spominja na znamenite govore slovenskih fuzbalerjev, bom svoje coprnije v kuhinji predstavila le malokrat. Raje zaupam kuharskim skrivnostim velikih mojstrov in tako bom preizkusila čokoladne dobrote po njihovih receptih. Pa da vidimo, kako (če) mi bo uspelo!

In zakaj Chocolissima? Ker ljubim čokolado in ljubim življenje, ki je čudovito ter ga moramo zajemati s polno žlico (čokolade, kajpak). Dovolj besedičenja, saj boste tako ali tako moje čokoladne dogodivščine spremljali redno tudi na Facebooku in Instagramu, kajne?!

Čokoladni poljub,

Katja