Več kot dvajset let je trajalo, preden je znamka Hershey’s na trg poslala novo tablico čokolade. Uf, če bi jaz morala čakati na nov okus čokolade tako dolgo, ne vem kako bi se končalo. Hrustljava. Slana. Sladka. Kremna. Tako so jo opisali v uradni predstavitvi. Čokoladno tablico v kamelji barvi so poimenovali Hershey’s Gold in ta zlata tablica je zgolj četrti okus teh svetovno znanih čokolad. Družbo ji delajo namreč Milk, Dark in White Creme. In okus novega zaklada? Arašidi in preste, ki ju objema karamelna krema. 🙂 Obožujem čokolado in arašide, zato se mi ob opisovanu sestavin že cedijo sline.

A za testiranje bo treba malce počakati, saj ne vem, če jo bom kmalu uspela izslediti tudi pri nas. Hershey’s smo v Slovenijo dobili šele pred nekaj leti in ni ravno na seznamu najbolj priljubljenih in poznanih. Škoda, kajti meni so odlične. Večina pri nas pozna znamki KitKat in Reese, ki poleg znamk Jolly Rancher, Twizzlers, Icebreakers, Take 5 in Brookside Dark Chocolate ter številnih drugih spadajo v skupino Hershey’s. Znamko je leta 1894 ustanovil Milton Hershey, ki se je že pred tem ukvarjal s slaščicami, predvsem karamelo.

 

Zz03NzJkYzZhNzExMmUxNjcyZWRkMGJiMWYzMjY0ZDk2NA==

Foto: Hershey’s

Zlata mrzlica bo zajela ljubitelje nenavadnih okusov, saj se v novi tablici prepletajo okusi karamele, koščkov preste in arašidov ter ščepcem soli. Z novim okusom je znamka stopila tudi na novo športno obarvano področje, saj so postali sponzorji ameriškega olimpijskega komiteja ter ameriške ekipe za prihajajoče zimske olimpijske igre, ki bodo februarja v Južni Koreji.

Heryshey’s trgovine so barvite, interier rahlo spominja na film Čarli v tovarni čokolade. Obiskala sem jo na Times Squaru v New Yorku, kjer ti na primer na čokolado odtisnejo tvojo fotografijo, ki jo nato čez nekaj časa zagledaš še na velikem ekranu na Times Squaru. Takrat sem kupila mislim da le njihove znamenite poljubčke Kisses, ki pa so mi bili manj všeč kot njihova čokolada. Trenitno je ta trgovina zaprta in se seli na novo lokacijo z znamčilno ameriškim sloganom the bigger the better. Prava magičnost pa je njihov zabaviščni park Hersheypark, kjer ne manjka adrenalinskih in zabavnih atrakcij, toboganov, tematskih dogodov  in drugih zanimivosti. Kaj pravite na čokoladni spa! Jap, tudi to imajo. Kaj ti bo Disneyland, če imaš čokoladaland. 🙂

B99593924Z.1_20171102103710_000_G481NJGJQ.2-0