Kot vsaka teta, ima tudi Teta Frida nadvse dobre skrivnosti. V vsakem rokavu skriva veliko adutov, tistih najboljših – sladkih. Ni še veliko stara, pa že bi jo lahko oklicali kot izkušeno sladkosnedko. Teta Frida je slovenska znamka čokoladnih izdelkov in se ponaša s 100% naravnimi izdelki, ki nastajajo v čokoladni manufakturi v čudovitem okolju krajinskega parka Mariborsko jezero. Svoje dobrote ponuja v štirih modernih čokoladnih kavarnah, v kratkem pa jo čaka odprtje še dveh novih. Letos so za svoje izdelke prejeli kar dve nagradi. Prestižno nagrado »Academy of Cholate« je v konkurenci 1.200 proizvajalcev iz vsega sveta prejela za nove Praline tortice. Zraven omenjene nagrade je osvojila tudi svetovno nagrado »Great Taste«, za najnovejše okuse Čok’n’rolls.

V domačem čokoladnem laboratoriju sem se sladkala z dvema njenima izdelkoma, nougat namazom ter z njenimi znamenitimi sladkimi kroglicami Čok’n’rolls.

Čokoladni namaz Fridin nougat namaz

 Okus je veliko slajši, kot sem predvidevala, da bo, ampak ob pogledu na količino sladkorja, mi je vse jasno. Kar polovica namaza sestavlja sladkor (50g na 100 g), kar je malce manj kot ga vsebuje Nutella. Izrazito se okusijo lešniki, ki jih je 12%, medtem ko čokolade v namazu skorajda ni. Temno barvo ji daje manj masten kakav v prahu. Tekstura je izjemno gladka in ni pregosta, se prijetno stopi v ustih. Namaz je doživel kar trikratno testiranje: z žlico, na toplem toastu in v palačinkah. Najbolj mi je bil všeč okus na toastu, kjer je slan kruhek rahlo oblažil sladkobo in se zaradi toplote še malce prijetno stopil.

Sladke kroglice Čok’n’rolls

V ponudbi imajo več različnih okusov, jaz sem izbrala okus jogurta in pasijonke ter maline z belo čokolado. Na lični embalaži, ki je všečna in opazna, je izpostavljeno, da je uporabljajo vrhunski kakav iz trajnostne pridelave, najboljše naravne sestavine in da so ročno izdelani izdelki narejeni s srcem. Prijetna osvežitev med čokoladnimi tablicami, izjemno lepo darilo in okusen prigrizek, ki ga z veseljem deliš z drugimi.

Čok’n’rolls pasijonka z jogurtom v mlečni čokoladi so po obliki precej manjše kot njihove malinine prijateljice. Hrustljave kroglice se hitro stopijo v ustih, takoj ko zagrizeš vanjo brbončice razvaja okus pasijonke z jogurtom, ki prevlada nad čokolado. Čokoladni okus namreč okusiš bolj na koncu, se pa lepo razvije skupaj z razhlo kiselkastim okusom jogurta.

Čok’n’rolls malina v beli čokoladi so meni ljubše, ker imam raje malino in belo čokolado. V večjih kroglicah se skriva dehidrirana malina, ki jo obdaja sladka bela čokolada posuta z malininim prahom. Izjemno mi je všeč sladko – kisla kombinacija. V primerjavi s pasijonko, mi je okus bolj čist, izrazito se čuti tako malina kot bela čokolada. Pa še večje so!

Čokoladne kroglice Čok'n'rolls Teta Frida