Sama sicer ne praznujem velikonočnih praznikov, sem pa, ko gre za čokoladne poslastice v obliki jajčk, zajčkov ali druge velikonočne simbolike, zagreta kot najbolj goreči verniki. Dobrodošli čokoladnih pirhi in njihovi prijatelji!

Velikani v čokoladnem svetu na ta pomemben čokoladno obarvan praznik dobro poskrbijo, da so vaše velikonočne košarice napolnjene do vrha. Barvite kolekcije čokoladnih zajčkov z jajčki so igrive in vabljive, velikosti in okusi pestri, vsako leto pa ne manjka kreacij, ki navdušijo in osupnijo. A dejstvo je, da je običajno v poceni velikonočnih čokoladnih izdelkih uporabljena čokolada precej slabše kakovosti, kar je zlahka tudi okusiti. Tekstura čokolade ni gladka, okus izdatno preveč sladek in neizrazit, zajčki, ki pa ne gredo takoj v slast, pa v hitrem času postanejo sivo obarvani, kar pomeni, da čokolada ni bila pravilno temperirana (in da ne govorim o tem, da so zaloge lahko dostikrat precej stare). Največkrat gre pri poceni velikonočnih čočkoladih izdelkih za problem izjemno majhnega odstotka kakva in dodanih sestavin, ki v pravi čokoladi nimajo mesta, to sta na primer palmovo in rastlinsko olje.

Med tistimi čokoladnicami, ki izdelujejo kakovostnejše velikonočne poslastice letos navdušuje znamka Hotel Chocolat, ki ima v velikonočni ponudbi kar 68 izdelkov. Znamka Godiva ji sledi z dvajset manj skakajočimi živalicami in jajčki oblečenimi v čokoladni ovoj so za letošnje praznovanje velike noči, eden najbolj klasičnih čokoladnih zajčkov med vsemi, ki ga je moč dobiti tudi pri nas, pa je v zlat papir zavit ikonični švicarski Lindt zajček. In cena za eno najdražjih jajc v tem prazničnem času – jajček Bettys, ki stane reci piši več kot 500 evrov!

Čokoladne dobrote letošnjih velikonočnih kolekcij, s katerimi bi v hipu napolnila velikonočno košarico:

čokoladni trufli Williamson-Sonoma
Paket velikonočnih jajčk – čokoladnih truflov znamke Williamson-Sonoma.
Foto: Willamson-Sonoma
čokoladno jajce Hotel Chocolat
Belo čokoladno jajce napolnjeno s pralinami znamke Hotel Chocolat. Foto: Hotel Chocolat
čokoladna bonboniera jajčk Pierr Marcolini
Elegantna bonboniera čokoladnih jajčk čokoladnega mojstra Pierra Marcolinija.
Foto: Pierre Marcolini
čokoladni zajček Pierre Marcolini
Zajček v klobuku je ena najlepših letošnjih velikonočnih čokoladnih stvaritev, kaj pravite?
Foto: Pierre Marcolini
prestižno čokoladno jajce Bettys
Tole 5 kilogramsko(!) jajce stane več kot 500 €. Četudi imate pol tisočaka odveč, ni na prodaj v prosti prodaji, ampak ga je potrebno pri znamki Bettys predhodno naročiti.
Foto: Bettys
zajčji nahrbtnik s čokoladnimi trufli godiva
Znamka Godiva je v svojo ponudbo letos dodala ta lušten zajčji nahrbtnik z bonboniero polno slastnih truflov.
Foto: Godiva
islandska čokolada v obliki zajčka Omnom
Prav posebna čokoladna tablica Mr. Carrot znamke Omnom.
Foto: Omnom
L.A. Burdick čokoladni zajčki in jajčka
Čokoladna bonboniera z zajčki in jajčki je delo čokoladnice L.A. Burdick.
Foto: L.A. Burdick