Eden od načinov je, da se do onemoglosti nabašeš s čokolado in haluciniraš čokoladne palčke, ki plujejo v izdolbeni jagodi po tretji galaksiji od sonca, drugi pa, da svojim brbončicam predstaviš čokoladno tablico s prav posebno začimbo, priljubljeno pojočo travico. Jap, pravo travo, takšno s THC-jem v stilu Boba Marleya. Kukiji in kakav (benk) so tako postali ‘stara fora’ vseh ljubiteljev kanabisa – marihuane, trave, gandže, ali kakorkoli že poimenujete to visokorastlo smolnato rastlino.

Združitve dveh na videz nepovezanih sestavin (podobno kot absinth, ki je mimogrede tudi zašel v svet sladkih pregreh, a bom alkohol obdelala kdaj drugič) so se med bolj pogumnimi lotili v Kaliforniji, natančneje čokoladnica Défoncé Chocolatier. Défoncé v francoščini pomeni zadet. Verjetno niso prvotni avtorji ideje, so jo pa najlepše zapakirali.

Pri Défoncé Chocolatier so ustvarili osem različnih okusov: vanilja, mlečna čokolada, matcha, kava, meta, temna čokolada, lešnik in intenzivna temna čokolada s kar 81% kakava. Vse sto gramske čokolade vsebujejo 90 mg THC-ja, kanabinoida s psihoaktivnimi učinki, vsak košček 5 mg. To je ogromno! Za primerjavo, 1 džoint s 0,5 grami konoplje pri 20% vsebnosti psihoaktivnne učinkovine naj bi vseboval med 20 in 37 miligrami THC-ja. Če se nisem zmotila, in verjemite sem trikrat preverila, ker se mi to zdi resnično bizarna številka, je čokolada enaka 3 močnejšim džointom. Uuuau! Kje se jo kupi? :)))))

collage-cocolate

 

Blagovna znamka se zavzema tudi za ohranitev okolja, saj uporabljajo trajnostne materiale in sestavine. K uspešni družbi prispevajo tudi z dobrodelnostjo, saj so ponosni donator otroške bolnišnice St. Jude Children’s Research Hospital, ki s pomočjo raziskav in zdravljenj pripomorejo k preprečevanju najtežjih otroških bolezni. V čokoladah uporabljajo izključno konopljo, ki raste v Sierri Nevadi, pri čemer se opirajo na uspešno rast na zgolj enem območju, podobno kot pri vinu. Kakav pridobivajo iz različnih plantaž po svetu. Pri gojenju konoplje s pomočjo biodinamičnih tehnoloških kmetijskih postopkov uporabljajo zapletene metode kompostiranja, tako gnojenje ni potrebno. S temi načini omogočajo zdravje prsti in dosegajo skoraj 5 metrov visoke in 10 metrov razraščene (o-moj-bog!).

 

1466038702651

 

Po samohvalnem nagovoru na njihovi spletni strani sodeč, gre za prvovrstni izdelek. Čokolade ne vsebujejo glutena, vse z izjemo bele so narejene iz organske čokolade, temni čokoladi pa sta tudi veganski. Kupili jih boste lahko le, če se boste potepali po Kaliforniji, drugje jih ni mogoče dobiti. In seveda, če imate legalno osebno izkaznico, s katero potrjujete, da ste stari več kot 21 let.

 

Défoncé+Chocolate

Vse fotografije: Défoncé Chocolatier